Consumentenbond: “Bigbank levert het meest op”

• Bigbank, 1 december 2017

Media

Consumentenbond: “Bigbank levert het meest op”

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar het rendement van groen sparen versus gewone spaardeposito's. Voor dit onderzoek hebben zij het Rabo GroenDeposito van Rabobank, het ING Groen spaardeposito van ING en de spaardeposito's van Bigbank met elkaar vergeleken.

Hoewel ING en Rabobank voor deze groene deposito's geen rente aanbieden, kan hier wel degelijk een rendement mee behaald worden. Dit komt, volgens de Consumentenbond, doordat de ´groene´ tegoeden tot 57.844 euro in 2018 belastingvrij zijn. Hierdoor bespaart u 0,61% aan belasting en daarnaast kunt u ook nog eens profiteren van een heffingskorting van 0,7%. Opgeteld is dit dus een rendement van 1,31%.

"Het hoogste rendement krijgt u volgens de Consumentenbond bij Bigbank"

De Consumentbond berekende dat drie jaar “groen sparen“ met een inleg van 25.000 euro een bedrag van 861 euro bij ING oplevert en bij Rabobank 384 euro. Het verschil zit in de kosten die Rabobank voor haar GroenDeposito rekent. Het hoogste rendement op een deposito, krijgt u volgens de Consumentenbond bij Bigbank. Een inleg van 25.000 euro levert u in drie jaar 1.002 euro aan rente op.

De Consumentenbond maakt echter wel een kanttekening bij de bovenstaande berekening. De ING Groen spaardeposito's van ING hebben namelijk geen looptijd van drie jaar, maar van vijf jaar. Hierdoor was de Consumentenbond genoodzaakt de opnamekosten in de berekening mee te nemen. Het ING Groen spaardeposito levert u na vijf jaar 1651 euro op en een vijfjarig depositocontract bij Bigbank 1676 euro.

Volgens de berekening van de Consumentenbond levert een drie- of vijfjarig deposito u dus het meest op bij Bigbank.

Wilt weten hoe veilig uw geld bij Bigbank is? Lees hier verder.

Het oorspronkelijke artikel van de consumentenbond kunt u hier vinden.

Deel dit artikel: Facebook    Twitter    LinkedIn

Inloggen